Ți s-a întâmplat vreodată ca să vină unul din părinți la un moment dat în camera ta și să îți șteargă toate iconițele cu jocuri de pe ecran pentru că te jucai prea mult pe calculator? Ei bine mie nu mi s-a întâmplat până acum pentru că ai mei știau cum să dezinstaleze cu adevărat un joc. Așa că de cele mai multe ori aveam mare grijă să nu depășesc limita de timp la calculator. Dar de-a lungul timpului am avut nevoie să știu Cum să dezinstalezi un program de pe calculator pentru că spațiul se umplea.

Ca și orice persoană normală, la început ștergeam iconițele de pe calculator crezând că le-am șters de tot. Dar și până în ziua de azi am aflat că și dacă dezinstalezi de unde trebuie un program există posibilitatea ca acesta să rămână instalat. Așa că, pentru a nu rămâne cu această surpriză, hai să vedem cum se dezinstalează un program.

Unde se găsesc defapt fișierele unui program?

De cele mai multe ori se găsesc în aceeași locație pe care ai ales-o la instalarea acestuia. Dacă ai ales altă locație decât cea default atunci doar tu știi unde sunt fișierele. Dar în mod normal se găsesc pe partiția pe care este instalat Windows. Și de cele mai multe ori se găsesc în folderele ”Fișiere program” sau ”Fișiere program(x86)” sau, dacă ai pe engleză, ”Program files” respectiv ”Program files(x86)” și fiecare program va avea propriul folder cu fișiere. Ți-am zis asta pentru că ne va ajuta puțin mai încolo.

Dezinstalează prin intermediul panoului de control

Această variantă este relativ simplă. Apeși butonul de Windows și scrii acolo ”Panou de control” sau ”Control panel” dacă ai pe engleză, Și de obicei primul rezultat este cel corect. Așa că va trebui să dai de asta:

Cum să dezinstalezi un program de pe calculator

După ce ai dat enter sau simplu click pe ea. Ți se va deschide o fereastră nouă cu panoul de control. Acolo va trebui să dai click pe ”Uninstall a program” sau ”Dezinstalează un program”

Iar de aici nu este chiar greu. Doar cauți programul pe care vrei să îl dezinstalezi și dai click pe dezinstalare. Te va trece printr-ul wizard de dezinstalare, care te va întreba dacă chiar vrei să ștergi acel program.

Mai este o metodă de ajunge mai repede aici. Apeși butonul de windows și scrii numele aplicației/programului/jocului pe care vrei să îl dezinstalezi. Când îți va apărea în căutare vei avea în dreapta un buton de dezinstalare. Te va duce în mod normal îl control panel la dezinstalare programe.

Bun, asta a fost doar una din metodele prin care poți șterge un program din calculator. Eu personal mai cunosc încă 2 pe care o să vi le prezint și vouă. Următoarea este oarecum similară cu metoda anterioară, dar o să o descriu și pe aceasta de asemenea.

Dezinstalează din setările lui WIndows

După cum ai citit din subtitlu, este relativ simplu. Apeși din nou butonul de windows și scrii ”setări” sau ”settings” în funcție de limbă sau poți apăsa direct combinația de taste Win+i care te va duce tot acolo. În setările de la windows apeși pe ”Aplicații” sau ”Apps” care te va duce la o listă cu programe și aplicații de unde poți șterge ce nu ai nevoie.

Sau șterge-i toate fișierele

Dacă consideri că nu e suficient așa  poți pur și simplu să te duci în locul în care este instalat programul și să ștergi tot folderul cu fișiere. Deși există posibilitatea să mai existe și prin alte locuri precum Documente sau AppData. Cu ajutorul metodelor de mai sus acum știi cum să dezinstalezi un program de pe calculator corect și fără probleme.

Fotografie creată de ready made, de la Pexels