Dacă administrați un server sau un VPS este posibil ca Hotmail (nu numai) să vă respingă mesajele de email plecate de pe acel server (indiferent de domeniul gazduit) . Eroarea care vine e Mail delivery failed: returning message to sender și în corpul mesajului primiți un mesaj ca cel din imagine.

Pentru a ști de unde să porniți în rezolvarea problemei trebuie să identificați codul de eroare ca in imaginea de mai jos. În cazul analizat e codul 550 SC-001  cel subliniat ceea ce înseamnă conform rubricii de ajutor de la Hotmail de aici că adresa IP e fie banată pentru spam fie e nouă si nu este de încredere în rețea. Alte coduri indica alte cauze pe care le găsiți în tabelul menționat mai sus.

Rezolvarea in cazul descris mai sus unde e vorba de o adresa IP pe care ei nu o au în baza de date și nu au încredere e să faceți o cerere de analiză prin formularul dedicat acestui scop cererea se poate face la Suport MSN. DUpă ce faceți cererea primiți imediat un mesaj că cererea a inceput să fie procesată după care în 4-5 ore primiti si soluția în cazul descris spun ei că:

Mitigated
The reported deliverability problem has been mitigated by the automated system. Mitigation may take 24 - 48 hours to replicate completely throughout our system. Please note that mitigating this issue does not guarantee that your email will be delivered to a user’s inbox.

Sper că vă va fi de folos articolul celor care vă loviți de aceeași problemă.